fredag 2 september 2016

Manaler och Tålamod

Finns det något tråkigare än läsa hur något fungerar...
Tusen sidor med hundra olika språk,  och en massa tekniskt babbel.
Asså jag somnar direkt....  de gånger jag köpt en ny telefon,  så lämnar jag över den till flickorna med orden Här... fixa !
Har noll tålamod,  men jag är praktisk,  listar ut det,  learning by doing !!
Man får ju alltid mekka med kopiatorn på jobbet, alltid papper som fastnar... liksom
Och så kan man ju alltid ta till våld,  för att få det fungera.
Blev lite full av skratt eller lite generad i helgen med båtvärmaren... på natten, ja eller på morgonen när jag skulle krypa till kojs,  så var ju inte locket till skorstenen öppnat,  se tidigare inlägg,  så dagen efter fick jag expert hjälp,  vännen,  bad om båtpärmen,  och började leta bland alla papper och vips så hittade han en bruksanvisning,  om värmaren...
Sakligt och i rätt ordning knäpptes den på.... fungerade alldellens utmärkt nu när locket var öppet,  tankarna for tillbaka ett par timmar,  då jag själv satt där knapp, knapp, men fan,  knapp upp,  knapp ner,  fan vad de luktar,  knapp upp och ned,  finns två knappar en för värme och en för bara luft, hann flippa knapparna upp och ned ett antal gånger och ett antal fula ord, för hur jag än ställde knapparna så lös lampan röd,  innan jag hajjade att det fanns ett mitt i mellan läge,  då slocknade lamporna på displayen...  då hade jag redan förbannat all världens vallas värmare.... hm så det fanns en manal,    så fiffigt !!


Jag har en symaskin,  inte använd så ofta, men då och då,  speciellt när det skall fixas gardiner...... när den väl kommer fram och skall användas, så självklart ska det ju trasslas med tråden.
Och det här med att nåla upp, nää det tar för lång tid,  utan jag kör på viker in för hand sen fållas kanten med en himla fart...  När Lasse fanns så fick ju han reda ut varför den trasslade in tråden till en boll på undersidan av tyget,  han fixade och kollade, provsydde gärna på mina nya kökshandukar...
Men han fixade alltid, så det funkade igen,  och alltid med orden, 
- Ta det lugnt, sy inte så fort.
Äh inte så fort,  nää fan noll i tålamod,  syr alltid med pedalen i maxläge, fort som fan,, så det blir klart fort...  kan fortfarande höra Lasse hojta
- Men ta det lugnt,  det är ingen formel 1 bil !!!!


Det finns också några papper i båtpärmen på motorn.... Det kunde lika gärna stått på kinesiska
och gett samma resultat och förståelse... 


Datorn ...  hela våren fick jag psykbryt på min dator,  har en sådanadära stationär dator,  dels för jag alltid har haft en sådan hemma,  och jag gillar det.
Efter ett antal knytnävslag och frustrationer,  åkte jag och köpte en ny dator,  skärm,  högtalare
Det gav mer lugn,  jag blir tokig när saker och ting inte fungerar, speciellt datorer.
Även den nya krånglar,  en gång så blev alla ikoner på skrivbordet så stora att en döv kunde se dem :-).  Fråga mig inte hur,  S skäller på mig och frågar vad jag gjort... å så är det ju aldrig jag som gjort något, det bara händer liksom............ typ
Hon har fått återställa och fixa till mamsens stora tacksamhet....


Har också bytt tv box,  från boxer till canal D,   för det har vi i hyran...  jag har kört min boxer,
i nästan två år,  trots att vi har digital i hyran.
För boxen följde med från huset, och låg på avtal i två år...  å det har flimrat och bråkat och snöat på inspelningarna....  skitirriterande.
Så nu när avtalet snart går ut,  kontaktade jag Canal D och köpte en ny inspelningsbar box...
Sen ringde jag upp boxer och ville säga upp avtalet.
- Nej det går inte,  det går ut i oktober
Ja jag vet att det går ut i oktober, och jag lär ju få betala till och med oktober... men jag vill säga upp det nu,  så det är klart.
- Nää det går inte du måste ringa i september !
Alltså suck....  vi kan åka till månen eller ännu längre,  bestiga berg,  flyga jorden runt...  men absolut inte säga upp ett avtal i förtid.


Nu är det september,  nu har de säkert kommit på en ny anledning med uppsägnings regler eller dyl.


simma lugnt kära ni !!


Jag har en jättefin kaffebryggare hemma,  en som maler hela bönor, och kan skumma mjölk om man vill,  på den finns det en service lampa, 
Need l say more !!
Efter flytt och elände tog jag mig ann denna service på maskinen,  med lite goda råd från syrrans sambo, som har en lika samma maskin.
Det här var i December 2015
Först köpa speciella rengörningstabletter lika stora som ipren typ, men betydligt dyrare.
Fram med manalen,  tro nu inte att det är att bara trycka på serviceknappen... Nää
man ska spola ur, skölja ur, och tryckas koder och kommandon,  mellan vissa tider, och stadier i programet... det tog omkring två timmar !!!!!
Mäkta nöjd att jag fixade det utan att somna mellan raderna,  för det är ju inte riktigt glasklart  vilken knapp de menar och när man ska lägga in tabletten...  det var klurigt,  eller så är jag dum i huvudet på riktigt....  DET TOG 2 MÅNADER SÅ LÖS LAMPJÄVLAHELVETET IGEN !!!
Kan meddela att lampan lyser fortfarande.......













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar