lördag 18 april 2015

Barcelona !!

Då har vi bubbelgänget varit på resa igen....  nu till Barcelona.
Jättefin stad, men lugnare tempo än Rom,   det är ju manjana land liksom...  och en jättefin sandstrand i utkanten av city.... vilken lyx.
Vi besökte matmarknaden,  St Josef  där fanns allt,  förutom alla färska kött, fisk, fågel m.m  så kunde man köpa chokladdroppad frukt, eller smoothis,  nötter...   och om man är sugen... fanns det allt som ryms i en ko... mage, lungor, mule, kinder, njure, hjärta,..... äch fi fan vad lebbigt !!   där sprang vi fort förbi.... hua.
La Rambla....  stråket mitt i .... där gick vi upp och ner,  kors och tvärs...   så ramlade vi in på något ställe för ta lite bubbel... väldans trevligt.
Var i parken,  Parc Guell  med mosaik... var roligare att se de vilda papegojorna i träden,   parken är skapad av en snubbe som heter Antoni Gaudi....  även hans hus mitt i city,  där balkongerna ser ut som masker...  väldigt spacat.... alltså han måste ju ha rökt på,  eller något innan.... eller vild fantasi...  Det var även han som är arkitekten  av La familia Segrada...   den stora kyrkan som fortfarande inte är färdig byggd,  ???   Hur lång tid kan det ta liksom...  byggstart var 1882... det är besökarnas pengar som bekostar bygget,  så nu har vi 6 bubblare varit där,  så nu kan de schacka mer klister...
Den är murrig och dyster på utsidan,   medans insidan är luftig och upplyst av alla de färgade fönster,  som inte syns så mycket från utsidan... skyhögt i tak,  mycket marmor,  gigantiska pelare, som färgas av glaset och solen...  Mr Antoni Gaudi vilar i kryptan längst ner... men där fick man bara gå ner om man skulle delta i gudtjänsten...   äh nej tack,  men vi hade ju med oss egen nattvarden i form av jäger i en julmust flaska...  Det finns siffror i glasen,  från alla håll alltid blir siffran 33,   den ålder som Jesus var när han dog...  de gigantiska dörrarna är fyllda med ord, på latin,  Jesus sista ord från korset....  längt fram i kyrkan spelas musik för hedra Jungfru Maria...
Vi gick säkert flera mil,  med vätskekontroller förstås,   åt underbart god Tapas,  pasta till middag,  och våffla med nutella och banan till kvällsmål !!  väldans nyttigt..  ett par timmar satt vi på stranden och njöt av solen,  och av Cava.. med jordgubbar...  livskvalite de luxe.
Jag charmade ( vilket andra såg,  men inte jag )   han som hade hand om lägenhets hotellet så pass att han bjöd på  både öl,  cava och Coca-cola...  Man tackar !! 
Å min nästa båt ligger nere vid hamnen.... bland de andra yachterna ... ska bara vinna på Lotto först !
Hur som har vi hysteriskt roligt...  och nästa resa  går till Amsterdam !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar