onsdag 19 november 2014

Varför

Det finns ju saker jag undrar om,  små triviala saker i vardagen..  varför de just är på det här sättet..  som tex


BH -  varför sitter spännet man justerar axelbanden på ryggen,  ??  den måste ju sitta på,  för att kunna justera rätt.  Jag måste justera ofta,  för det är ju inte så att en gång räcker.


Skruv - Varför finns det både stjärn skruvar och vanliga skruvar med ett hack i ?   jo antagligen  för att man måste köpa en arsenal med skruvmejslar i minst tusen olika storlekar.


Ris -  Varför får man inte upp risförpackningen enligt den egna beskrivningen...    Med våld och kniv och en del riskorn på golvet,  så är den klar att hälla i kastrullen...   Vi åker till månen,  men vi kan inte ha förpackningar som går att öppna enligt beskrivningen på förpackningen.


Hushållspapper/ Toa papper -  varför måste man lägga 1 hg  klister på insidan av sista biten,  jo för antagligen inte pappret skall vira upp sig.  MEN  köper man någonsin en stycken rulle ?  Inte jag,  det är i sexpack,  eller mer..  dock kvarstår att när man ska börja på en ny rulle,  efter försökt att pilla upp kanten, och  virat av småbitar typ i 12.9 minuter... så blir man förbannad och sliter upp 18 varv papper på samma gång,  allt för att få upp en kant.


Tvättlappen -  Varför sitter alltid tvättlappen i kläder på baksidan,  varför inte i sidan,  ( vissa sitter faktiskt i sidan )  där man lätt kan komma åt och klippa bort,  för det är ju inte förrän kläderna sitter på som man märker att lapparna skaver.. speciellt i trosor  kan jag meddela... ibland är tvättlappen större än själva trosan.


Märkliga saker.... eller







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar